Kaputelefon

A házi telefon lehetővé teszi, hogy lakása vagy irodája biztonságából beszéljen mindenkivel, aki az ajtaja előtt áll. Továbbá irodán belüli kapcsolattartásra is használják.

Elektromos nyitásérzékelő / sziréna

Az elektromos nyitásérzékelőkkel ott találkozhatunk, ahol a belépők ellenőrzése miatt szükséges a biztonsági zárszerkezetek alkalmazása. Ajtónyitó érzékelőként vagy ajtómegszakítóként is ismert. Alacsony feszültségű árammal működik..

Elektromos nyitásérzékelők széles választéka kapható: Lehetnek 12, 24 vagy magasabb voltosak, működhetnek egyen- vagy váltóárammal, de akár mindkettővel.

Lehetnek kimaradásmentesek és kimaradásbiztosak is. A kimaradásmentes elektromos nyitásérzékelőnek áramra van szüksége, hogy zárva maradjon. Egy kimaradásbiztos elektromos zár áram nélkül is zárva marad.

A kimaradásbiztos jóval elterjedtebb – ha ilyen elektromos zárat használ, akkor a zár áram nélkül is zárva marad a befelé jövők számára.

Amikor kell, – talán már hallotta is, ahogy megszólal a riasztó egy irodában – az AC áram hangja áthalad az elektromos záron. Ha szükséges ez a jelzőhang, amely akkor jelez, ha benyomják az ajót, akkor válasszon egyenáramú elektromos nyitásérzékelőt és egyenáramú áramforrást vagy transzformátort.

Ha nincs szüksége erre a riasztó hangra, akkor válasszon váltóáram áramforrást vagy transzformátort.

A váltóáramú zár majdnem tökéletesen csendes amikor elenged, eltekintve egy nagyon halk kattanástól. Egy váltóárammal működő elektromos zár élettartama általában hosszabb,mint egy egyenáramú elektromos nyitásérzékelőé. Manapság már majdnem minden stílusú és anyagú ajtóra kapható zár.