A saját lakásunk fogságában

Szombati nap volt, kis családommal elterveztük, hogy egy viszonylag laza napot tartunk. Egész héten nekem is, feleségemnek is és a gyereknek is nehéz feladatokat kellett megoldani,mindenkinek a saját területén. Ráadásul a névnapom is erre a szombatra esett.

Egy kellemes otthoni ebéd után elindultunk a közeli moziba, szándékosan vígjátékot választottunk,mert ránk fért a felhőtlen szórakozás. Vidám hangulatban érkeztünk haza, finom meleg várt otthon. Eszembe jutott, hogy milyen hálás vagyok a körülbelül két hete nálunk járt gázszerelőnek, aki megjavította az akkor elromlott konvektorunkat.

A bejárati ajtót kulcsra zártuk hazaérkezéskor, természetesen. Feleségemnek eszébe jutott, hogy a délelőtt elkészült süteményből visz át a szomszédasszonynak, akivel jó barátságban voltunk. Egy fordulat a kulccsal a bejárati ajtóban, egy reccsenést hallottunk, a kulcs nem dolgozott tovább. Igaz, másnap vasárnap következett, nem kellett senkinek dolgozni-iskolába menni, de mi azért úgy gondoltuk, nem maradhat ez így.

Előkerestem a névjegykártyát, amit a gázszerelő hagyott a múlt héten, halványan emlékeztem, mintha említette volna, hogy mással is foglalkozik a gyors szolgálat, ahonnan őt kértük.
Valóban egy, a hét minden napján 24 órában működő diszpécserszolgálat vette fel a telefont. Ráadásul az is kiderült, hogy árban nincs különbség a hét napjai között.

Mindent megbeszéltünk, a telefonos hölgynek még arra is kiterjedt a figyelme,hogy megkérdezze, a szerelő hogy jut be a házba. Az volt a megoldás, hogy amikor a ház elé ér a szerelő kolléga, a központból felhívnak és az erkélyről ledobom a társasház bejárati kulcsát. Ez így is történt. Szeretem, ha gyakorlatias emberekkel találom magamat szemben, főleg, ha számomra nem szokványos esetben kell intézkednem.

Hamarosan ott is volt a szerelő, kívülről megfúrta a zárbetétet, szerencsére csak kis zajjal járt a művelet, mert már erősen esteledett. Az ajtó nyitva, a szerelő kolléga ajánlott egy, az eddig használt zárbetétnél jobb minőségű, korszerűbb zárbetétet, amit be is szereltettünk vele. Nem bántuk meg a mai napig sem. A gyerekek is könnyebben nyitják-zárják azóta az ajtót.

Kiegyenlítettük a nyitás-zárcsere ellenértékét, amikor nagyon kellemes meglepetés ért minket.
A szerelő mosolyogva elővett a táskájából egy, a megtévesztésig TUTO lakatra hasonlító csokoládélakatot.
Mivel aznap volt a névnapom, a cég ajándékaként kaptam, erre is figyelnek a diszpécserek. Az elsőosztályú kiszolgálás mellett ez a figyelmesség végképp meggyőzött a cég profizmusáról.

Köszönöm!
Fekete Mátyás

Ha önnek is szüksége lenne a gyorsszervíz szolgáltatásunkra, hívja NonStop ügyeletünket!
06 1 580 5800